Blog
indepack
2025.03.25 10:18

Ezért kötelező elem a vendéglátásban a zsírpapír

Ezért kötelező elem a vendéglátásban a zsírpapír

A méltán híres zsírpapír már nem annyira új keletű dolog, hiszen nagyon régóta használjuk a vendéglátásban, ami azt jelenti, hogy olyan ételek mellett kaphat főszerepet, amik szaftosak vagy zsírosak. A legerősebb tulajdonsága pedig abban rejlik, hogy nem engedi az ételekhez tartozó szaft és egyéb folyadék szivárgását, így nem maszatol össze mindent szállítás közben a megrendelt csemege.

A zsírpapír és csomagolópapír kínálatunkban pedig számos méretben és mintával elérhető ez a kategória, amivel a mindennapi feladatokat nagymértékben megkönnyíthetjük. Ennek pedig nem csak mi fogunk örülni, hanem a vásárlóink is, mert gyorsabban megkaphatják a rendeléseiket, és ráadásul tisztán, mert nem ázik át a papír, mire célba ér.

Érdemes velünk tartani, mert ebben a cikkben most a zsírpapíré lesz a főszerep, amit több aspektusból is érinteni fogunk. Nevezetesen elárulunk minden hasznos tudnivalót ezzel kapcsolatban, majd az előnyös oldalát is megmutatjuk. Végül pedig kiderül, miért a fenntartható megoldások közé soroljuk ezt a csodás terméket.

Mit lehet tudni a zsírpapírról?

Mindenekelőtt tisztázni kell, hogy ez a megoldás valóban papíralapú, így szükség van egy olyan bevonatra a zsír, a nedvesség és a szaft ellen, ami garantálhatja azt, hogy nem fog átázni a csomagolás hosszú távon sem.

Ezt hivatott garantálni a speciális bevonat, ami a csomagolás egyik oldalán található. Természetesen nem műanyag fóliáról van szó, hanem sokkal hasznosabb anyagról, amit olyan néven is megtalálhatsz a neten, hogy “pergamenpótló”. Ez pedig záloga lehet a fenntartható csomagolásnak is, de erről majd később még mesélni fogunk.

Ráadásul olyan lehetőségek is elérhetők nálunk, hogy mintás darabokat rendelhetsz, de ez még nem minden, hiszen a márkaépítésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Ennek megfelelően kérheted akár a saját logóddal ellátva is a zsírpapírt, ami pedig egy két lábon járó reklám lehet útközben, ami hirdetheti a vállalkozásodat.

 

Milyen előnyökkel jár a zsírpapír a vendéglátásban?

A 30 x 30-as hamburger csomagolópapír például olyan sztenderd terméknek számít sok helyen a pult alatt, ami szinte bármilyen, ehhez hasonló elviteles étel otthona lehet a célig, nem csak a húspogácsás finomságé.

Ez az egyik legköltséghatékonyabb alternatíva, ha az olyan fogások csomagolása a cél, ami szaftos vagy zsíros, mert nem kell környezetszennyező műanyag dobozokkal bajlódni, hanem a papír is elegendő ilyen kivitelben és a vendégeknek is kényelmesebb. Ráadásul nagy kiszerelésben is elérhető, így sokáig szolgálhatja az elviteles megrendeléseket.

Előszeretettel használják a vásárlóink a zsírpapírt a büfékben, a hamburgerezőkben, a street food konyhán, a pékségekben és cukrászdákban, valamint minden olyan helyen, ahol a doboz mint csomagolás macerás lenne. Ennek fényében azt lehet mondani, hogy kifejezetten nagy előny a könnyű kezelhetőség, ami a gyors munka alapja.

 

"Zöld" megoldás, amit csak imádni lehet

Mindenképpen érdemes kiemelni a környezettudatos tulajdonságokat, mert a zsírpapír olyan módon gátolhatja meg a szivárgást, hogy nem terheli közben a környezetet. A papíron helyet kapó bevonat alapja az őrölt cellulóz, amit más néven pergamenpótlóként is lehet ismerni.

Gyakorlatilag egyfajta növényi pergamen, ami szárazon tarthatja a papírt akkor is, ha az nedvességnek van kitéve. Persze egy oldalról biztosítható ez a tulajdonság, de mindenképpen úgy lehet hasznunkra, hogy eközben hozzájárul a fenntartható világ megteremtéséhez.

Érdemes körülnézni a weboldalunkon, ahol emellett számos csomagolóanyag elérhető a fenntartható kategóriában.