Blog
indepack
2024.09.16 13:08

Így válasszunk a svédtál kínálatban vállalkozóként

Így válasszunk a svédtál kínálatban vállalkozóként

A vendéglátóipar fejlődése nem áll meg, ezért olyan eszközök kerülnek a kínálatba, amikkel lépést tarthatunk a világ tempójával. A svédtál tekintetében ez szintén igaz az alapanyagok és a gyártási technológia miatt is.

Az ételek tálalása fontos akkor is, ha elvitelre készítjük el őket, ezért az is kiemelt figyelmet kap, hogy milyen tálon kínáljuk a finom falatokat. Ebben a kérdésben a praktikum, a környezeti kérdések, a gazdasági helyzet és az esztétika is szerepet játszik.

Szerencsére ma már több lehetőségünk van arra, hogy megfelelő alapanyagot válasszunk az elviteles ételek szervírozásához. A klasszikus műanyag megoldások mellett a környezetbarát papír is egyre közkedveltebb. Ez nem csak nekünk érdekes, akik a vendéglátóiparban dolgozunk, hanem a vendégeknek és a megrendelőknek is, akik hazaviszik az ételeket.

A műanyag svédtál tartós és funkcionális is egyben

A műanyag svédtál egy klasszikus megoldás, ami előnyös tulajdonságokkal rendelkezik: ez is megtalálható a főételes dobozok között.

A legnagyobb ereje a tartósság, a hőtűrő képesség, valamint a nedvesség sem okoz neki gondot. Ebből a szempontból tökéletesen használható a meleg ételek házhoz szállításához. A szaftos fogások biztonságosan célba juthatnak.

Emellett környezetbarát alternatívaként is bevethető, mert a műanyag megnevezés ellenére újrahasznosítható, ami jelentősen csökkenti a biológiai lábnyomot. A gazdaságosság és a praktikum mellett pedig abban is biztosak lehetünk, hogy a hő hatására nem deformálódik, és bírja a terhelést.

 

Környezetbarát megoldásokért: papír változat

A karácsonyi hidegtálakról szóló cikkünkben is említettük már a kínálótálak lehetőségét, ami nem csak a szezonális alkalmaknál könnyítheti meg a dolgunkat. A mai technológiának köszönhetően a műanyag újrafeldolgozás eredményeképpen nagymértékben csökkenthetjük a környezeti terhelést, ettől függetlenül a papír még nagyobb segítség a témában.

A papír svédtálak megjelenésével hatalmas lépést tettünk a bolygónkért, ami a vendéglátónak és a vendégnek is előnyös. Na, de mire is használhatjuk a papír változatot biztonságosan? Jellemzően a hidegtálas megrendelések esetén alkalmazzuk előszeretettel.

A pille könnyű súlya, a sokszínű formavilága minden szempontból megkönnyíti a dolgunkat, mert a tálalás minőségét is befolyásolja a felhasznált eszköz. Vállalkozóként ennek pedig kiemelt jelentősége van. Érdemes szem előtt tartani azt a lehetőséget is, hogy nagyrészt nehezen tűrik a nedvességet és a hőhatást, ezért elázhatnak vagy deformálódhatnak.

A PLA bevonattal rendelkező papír svédtál azonban jól bírja a hideget és a meleget is: egy fedővel akár még fagylaltot, sőt szaftos finomságot is elcsomagolhatunk benne, mivel zsírálló.

 

Hogyan döntsünk a vendéglátásban svédtál tekintetében?

A döntés meglehetősen összetett, mert mindkét változatnak számos előnye van amellett, hogy hátrányokkal is számolnunk kell. Természetesen a papírnak és a műanyagnak is megvan a maga betöltött szerepe, de azért bizonyos esetekben nem olyan könnyű dönteni. A felhasználás célján túl akad néhány kérdés, ami befolyásolhatja a választásunkat.

A papír tálak általában olcsóbb megoldást jelentenek, ami sok esetben döntő lehet, ha nem meleg ételeket kínálunk a vendégeinknek. Emellett a környezetvédelmi előírásoknak is eleget kell tennünk, ami pedig szigorúan szabályozza a fenntartható megoldások alkalmazását és az újrahasznosítást is.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha bármi kérdés felmerül, mert a mi küldetésünk a vendéglátóipar céljaival azonos. Elégedett vendégek, tökéletes kiszolgálás, hatékony munka és boldogan visszatérő vásárlók.